ByTouch | Voetreflexologie en Kanker (4-dagen)
17857
page-template-default,page,page-id-17857,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Voetreflexologie en Kanker (4-dagen)

Doel van deze specialisatie:

Je leert op een professionele en verantwoorde manier mensen met de ziekte kanker binnen je eigen praktijk te ondersteunen.

 

Opbouw 4 dagen:

Via de oncologisch verpleegkundigen leer je over de huidige onderzoeksmethoden, behandelingen en hun bijwerkingen. Ook wordt dieper ingegaan over hoe de palliatieve zorg in ziekenhuizen en binnen Nederland geregeld is en wat wij daarbinnen als reflexzone therapeuten kunnen betekenen.

We gaan uitgebreid in op het lymfesysteem zowel regulier als spiritueel. Reflexmassages komen voort uit het geleerde en zijn toepasbaar bij cliënten die te maken hebben met de ziekte kanker. Je leert je reflexmassage af te stemmen op de conditie van je cliënt.

Ook  bespreken we hoe we een anamnese kunnen afnemen rondom de ziekte kanker.

Uiteraard wordt er gewerkt vanuit aanwezigheid, aandacht, rust en ruimte; kortom liefdevolle aandacht.

 

Houd er rekening mee dat een gedeelte van deze scholing zeer theoretisch is.

 

Binnen deze specialisatie wordt samengewerkt met oncologisch verpleegkundigen.

 

Verslag:

Na de vier lesdagen maak je een verslag waarin je eigen ontwikkeling, gedurende de nascholing naar voren komt, gecombineerd met een behandelverslag van een cliënt die je twee keer hebt gehandeld of twee cliënten die je 1 keer hebt behandeld. In dit verslag dienen de verschillende onderdelen de bijscholing naar voren te komen (denk dan bijvoorbeeld aan de vakterminologie die je de eerste dag hebt opgedaan, waarom je welke massage grepen juist wel of niet gebruikt tijdens je behandeling en je eigen reflectie tijdens de massages).

 

Certificaat

Bij het succesvol afronden van deze bijscholing ontvang je een certificaat. Dit betekent dat je 100% aanwezig bent bij de lessen en dat je verslag met minimaal een voldoende afgerond is.

 

Tijdsinvestering

Docent contacturen: 24 uur verspreid over 4 dagen.

Zelfstudie uren: 22 uur, bestaande uit het voorbereiden van de lessen, leren van de lesstof en maken van een verslag waarbij 1 patiënt 2 keer behandeld wordt (incl. afnemen anamnese en behandelplan opstellen) of je behandelt 2 patiënten 1 keer  (incl. afnemen anamnese en behandelplan opstellen).

 

Data:

12 maart 2020 in Vleuten (Utrecht)

13, 19 en 20 maart in Houten

 

Tijden:

10.00uur – 17.00uur

(de eerste dag is van 10.00uur – 16.00uur)

 

De prijs van deze specialisatie is €525,00.

 

Deze dag is geaccrediteerd door de KTNO.

Aanmelden
We work closely with you and carry out research to understand your needs and wishes.