ByTouch | Voetreflexologie en Kanker (4-dagen)
17857
page-template-default,page,page-id-17857,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Voetreflexologie en Kanker (4-dagen)

Deze specialisatie is vervallen.

Wanneer je jezelf graag wilt specialiseren als voetreflextherapeut is er een mogelijkheid om bij Total Health een 3-daagse of een 5-daagse module OncoReflex te volgen. Binnen beide modules neem ik een lesdag voor mijn rekening.

Na het volgen van beide modules en in het bezit bent van een afgeronde voetreflexopleiding en medische basiskennis opleiding (Plato normen) is er een mogelijkheid is om lid te worden van het netwerk OncoReflex met de mogelijkheid te worden opgenomen in de verwijsgids van de IKNL.

Hierbij de link voor meer informatie over deze gids:  https://www.verwijsgidskanker.nl
Dit is een gids waar oncologen en oncologisch verpleegkundigen gebruik van maken wanneer zij mensen doorverwijzen ter ondersteuning van het proces. 

 

 

Doel van deze specialisatie:

Je leert op een professionele en verantwoorde manier mensen met de ziekte kanker binnen je eigen praktijk te ondersteunen.

 

Opbouw 4 dagen:

Via de oncologisch verpleegkundigen leer je over de huidige onderzoeksmethoden, behandelingen en hun bijwerkingen. Ook wordt dieper ingegaan over hoe de palliatieve zorg in ziekenhuizen en binnen Nederland geregeld is en wat wij daarbinnen als reflexzone therapeuten kunnen betekenen.

We gaan uitgebreid in op het lymfesysteem zowel regulier als spiritueel. Reflexmassages komen voort uit het geleerde en zijn toepasbaar bij cliënten die te maken hebben met de ziekte kanker. Je leert je reflexmassage af te stemmen op de conditie van je cliënt.

Ook  bespreken we hoe we een anamnese kunnen afnemen rondom de ziekte kanker.

Uiteraard wordt er gewerkt vanuit aanwezigheid, aandacht, rust en ruimte; kortom liefdevolle aandacht.

 

Houd er rekening mee dat een gedeelte van deze scholing zeer theoretisch is.

 

Binnen deze specialisatie wordt samengewerkt met oncologisch verpleegkundigen.

 

Verslag:

Na de vier lesdagen maak je een verslag waarin je eigen ontwikkeling, gedurende de nascholing naar voren komt, gecombineerd met een behandelverslag van een cliënt die je twee keer hebt gehandeld of twee cliënten die je 1 keer hebt behandeld. In dit verslag dienen de verschillende onderdelen de bijscholing naar voren te komen (denk dan bijvoorbeeld aan de vakterminologie die je de eerste dag hebt opgedaan, waarom je welke massage grepen juist wel of niet gebruikt tijdens je behandeling en je eigen reflectie tijdens de massages).

 

Certificaat

Bij het succesvol afronden van deze bijscholing ontvang je een certificaat. Dit betekent dat je 100% aanwezig bent bij de lessen en dat je verslag met minimaal een voldoende afgerond is.

 

Tijdsinvestering

Docent contacturen: 24 uur verspreid over 4 dagen.

Zelfstudie uren: 22 uur, bestaande uit het voorbereiden van de lessen, leren van de lesstof en maken van een verslag waarbij 1 patiënt 2 keer behandeld wordt (incl. afnemen anamnese en behandelplan opstellen) of je behandelt 2 patiënten 1 keer  (incl. afnemen anamnese en behandelplan opstellen).

 

Aanmelden
We work closely with you and carry out research to understand your needs and wishes.