ByTouch | Docenten
18029
page-template-default,page,page-id-18029,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Docenten

Annemieke van Bekkum

 

Mijn naam is Annemieke van Bekkum. Samen met mijn man en zoon woon ik in De Meern.

In 2010 ben ik gestart met de opleiding: Voetreflextherapeut (Total Health) en de opleiding Medische Basiskennis . Na het afronden hiervan in 2012 heb ik mijn eigen praktijk opgezet. Daarna heb ik mezelf op een breder vlak verder ontwikkeld door verschillende opleidingen te volgen: de 3-jarige opleiding Kruidengeneeskunde, jaaropleiding tot Bloesemtherapeut bij Bram Zaalberg, Opleiding Tuina Massage, de opleiding Familieopstellingen bij Hilke Bonnema incl. een aantal verdiepingen met betrekking familieopstellingen en ziekte. Ook een prachtige jaaropleiding bij Connie van der Arend: ‘Het roepen van de ziel’ waarbij het systemisch lichaamswerk naar voren komt. Ook op het gebied van didactiek ontwikkelde ik mij verder door het volgen van een specifieke opleiding op dit vlak.

 

Begin 2018 heb ik By Touch Opleidingen opgericht voor bij- en nascholingen voor afgestudeerde therapeuten. Voor verdieping en ondersteuning van persoonlijke groei en ontwikkeling van therapeuten en voor ondersteuning van reflexzonetherapeuten. De werkwijze is erop gericht dat iedere student individuele aandacht krijgt. De omvang van de groepen is hier dan ook op afgestemd.

Jolanda Veldhoen

Sinds 1990 werk ik in mijn praktijk voor natuurlijke huidverzorging,  aromatherapie en holistische massage vormen. Holisme wil zeggen, aandacht voor de mens als geheel..we bestaan immers niet uit delen maar zijn de som hiervan en zelfs meer dan dat…

Begonnen als schoonheidsspecialiste, STIVAS gediplomeerd, daarna in de ban geraakt van de etherische oliën. Hierin heb een toentertijd een 3-jarige therapeuten opleiding gevolgd. En vandaag de dag zijn de oliën nog steeds mijn passie. Al jaren geef ik hier trainingen en opleidingen in.

Vervolgens de beroepsopleidingen voetreflextherapeut en HBO toegepaste psychologie levenscoach met goed gevolg afgerond. Om een en ander te kunnen plaatsen op de voet ben ik gaan tenenlezen, boeiend om te zien hoe het omgaan met gevoel en verstand daarin terug te vinden zijn en het te kunnen spiegelen naar de ander. In 2011 heb ik de opleiding cursusleider tenenlezen afgerond en geef sindsdien cursussen en workshops.

Holisme is kijken ook naar  “hoe kan ik als mens gezond leven en blijven” vandaar uit kwam ik terecht in het Oosten, China. De Oosterse zienswijze en denken over gezondheid is anders dan hier in het westen, meer preventief en erop gebaseerd een lichaam in balans te houden. Na de basis vakopleiding Chinese geneeskunde ben ik me verder gaan specialiseren in Tuina. Een massage techniek die gebruik maakt van acupunctuurpunten en meridianen. De resultaten van een kortdurende massage zijn vaak verbluffend en zeer doeltreffend, zeker als deze gegeven worden in combinatie met etherische oliën in het massagemengsel. In 2014 heb ik een aantal weken stagegelopen in drie Chinese ziekenhuizen in Beijing, een bijzonder mooie ervaring! Shiatsu is de Japanse variant, maakt ook gebruik van de acupunctuurpunten en deze pas ik toe op het gelaat. Mijn werkzaamheden in de praktijk combineer ik met lesgeven en dit alles met passie en veel plezier!

Joke Welboren

 

Joke Welboren zong al voordat zij kon spreken en helende klankfrequentie werd op een natuurlijke wijze haar bondgenoot. Zij heeft haar werk steeds meer mogen verfijnen o.a. via sjamanistische trainingen en vooral door steeds zuiverder te leren afstemmen tot instrument voor de helende klanken. Zij werkt hier nu ruim 20 jaar met veel liefde en succes mee.

 

Klank is de moedertaal van het hart. De meest directe wijze om onze lichaamscellen aan te spreken. En dit gebeurd letterlijk, direct in het moment en nog lang daarna. Klankfrequentie gaat 4x sneller door water dan door de lucht, dus ook in ons lichaam 80% water. Wij zijn verdichte trilling, helende frequentie helpt ons om onze ware essentie te herinneren. Dat wisten de oude natuurvolkeren al en gebruikte klank om op een ander bewustzijn te komen en om ermee te kunnen healen. Hier kwam alles ooit uit voort, en keert alles naar terug. Het mag ons transformeren en healen tot wie wij altijd al waren. We mogen tijdens deze aardewandeling onze essentie laten thuiskomen IN ons lichaam. Om te stromen zoals we bedoeld zijn.

Meer informatie over Joke Welboren kun je vinden op haar website.

(Gastdocent) Tineke Knook

 

Mijn naam is Tineke Knook. In het dagelijks leven werk ik in verschillende disciplines.

 

Mijn basis is verpleegkundige.  Met als vakgebied oncologie en palliatieve en terminale zorg. Op dit moment ben ik werkzaam als zzp-er in de specialistische kinderthuiszorg. Tevens geef ik les in eerste hulp en reanimatie. Verder heb ik een massage praktijk waarin ik diverse massages geef en voetreflextherapie.

 

In de praktijk lopen de verschillende disciplines soms door elkaar. Zo kan ik bij een ziek iemand soms de massages gebruiken. En bij een ongelukje met een kind mijn kennis van eerste hulp. Ook komt in de massagepraktijk mijn medische kennis van pas. Bijv bij cliënten met kanker begrijp ik goed de gevolgen en de klachten van een behandeling. Het is heerlijk om mensen zo compleet mogelijk te kunnen helpen. De combinatie brengt voor mij ook een mooie balans.

We work closely with you and carry out research to understand your needs and wishes.